7 fabels over werken via een uitzendbureau.

Je bent aan het zoeken naar een vacature en komt terecht op een vacature van een uitzendbureau. Wat doe je dan? De meeste mensen klikken deze vacatures weg. Dit komt door de vooroordelen en fabels die die er bestaan over het werken via een uitzendbureau. Veel mensen denken dat je via een uitzendbureau slecht betaald krijgt of dat het geen echte baan is omdat er bij uitzendbureaus vaak tijdelijke banen worden aangeboden.  Aan een uitzendbureau hangen veel vooroordelen, maar zijn deze vooroordelen allemaal waar? In deze blog benoemen we 7 fabels die bestaan over uitzendbureaus. 

 

  1. Bij een uitzendbureau ben je maar een nummertje.

Dit is bij ons zeker niet het geval. Wij hechten erg veel waarde aan persoonlijk contact. Heb je vragen of wil je gewoon even kletsen over hoe het op je werk gaat. Bij ons staat de koffie altijd klaar. Ook nemen we de tijd om samen met jou te kijken wat voor baan het beste bij jou past.

 

Daarnaast krijg je de mogelijkheid om bij HWC-personeelsdiensten en onze opdrachtgevers een opleiding of cursus te volgen.

 

  1. Het salaris via een uitzendbureau is lager.

Dit is niet zo, sterker nog, Dit mag niet.  Wij als uitzendbureau moeten ons houden aan de inlenersbeloning. De inlenersbeloning houdt in dat uitzendkrachten hetzelfde salaris dient te ontvangen als de andere werknemers van de opdrachtgever die dezelfde werkzaamheden uitvoeren.  Salarissen worden bepaald volgens de CAO van de opdrachtgever.

 

Maar hoe weet je dan dat wij dit echt niet doen? Dat is simpel, Wij zijn NEN4400-1 gecertificeerd en worden tweemaal per jaar gecontroleerd.

 

  1. Als uitzendkracht kun je alleen tijdelijk of op oproepbasis aan de slag.

Dit is bij HWC Personeelsdiensten zeker niet waar. Wij hebben voornamelijk vacatures voor fulltime of parttime, waarbij er uitzicht is op een vaste aanstelling. Als de opdrachtgever tevreden is over je functioneren en er een klik is van beide kanten wordt je zelfs in de meeste gevallen overgenomen.

 

  1. Bij een uitzendbureau kun je onbeperkt een tijdelijk contract krijgen

Wanneer je als uitzendkracht aan de slag gaat krijg je te maken met de fasetelling. Je begint in fase 1 (NBBU). Fase 1 en 2 duurt bij elkaar opgeteld 52 gewerkte weken. In deze fase mag je een onbeperkt aantal tijdelijke contracten krijgen.

 

Een uitzendovereenkomst in fase 1 en 2 kan maximaal 52 gewerkte weken doorlopen. Daarna stopt het óf krijg je een nieuw contract. Je komt dan in fase 3 (NBBU). Ook als je er even tussenuit gaat, maar binnen 26 weken weer wordt ingezet via hetzelfde uitzendbureau. In fase 3 geldt dat je maximaal zes tijdelijke contracten in drie jaar mag krijgen. Hierna kun je zelfs in fase 4 terecht komen dit is een contract voor onbepaalde tijd. Een vast contract dus! Ook hier van heeft HWC personeelsdiensten verschillende kandidaten in dienst.  

 

  1. “Het heeft geen zin om je in te schrijven bij een uitzendbureau als er geen passende vacature is. Uitzendbureaus doen hier niets mee.”

Wij hebben graag jouw contactgegevens voor wanneer een passende vacature binnenkomt. Zit jij al in de digitale kaartenbak dan kunnen wij bij HWC-personeelsdiensten een nieuwe vacature sneller invullen dan wanneer je pas inschrijft wanneer de vacature openstaat. 

 

  1. Bij een uitzendbureau bouw ik geen pensioen op. Als uitzendkracht val je standaard onder StiPP pensioen. Je pensioenopbouw begint in dat geval na 8 gewerkte Maar het kan ook voorkomen dat een ander pensioen (bijvoorbeeld dat van de opdrachtgever) gevolgd wordt. Welk pensioen voor jou geld vind je altijd terug in je contract. Ook als uitzendkracht bouw je dus pensioen op.

 

  1. De kans op werk is groter als ik zelf op zoek ga.

Wij hebben een groot netwerk in de regio. We kennen de bedrijven goed en krijgen regelmatig nieuwe vacatures binnen. Wij vinden het belangrijk om jou en je wensen goed te leren kennen. Hierdoor kunnen we de plek vinden waar jij het beste past. Hebben wij deze plek gevonden. Dan word je door ons gebeld. Vaak kan je dan al binnen een paar dagen aan de slag. De kans dat je via HWC Personeelsdiensten een baan vindt is dus vrij groot.

 

Zijn jouw vooroordelen verdwenen na het lezen van deze blog. Ben jij benieuwd geworden welke vacatures wij open hebben staan? Neem dan een kijkje op onze vacature pagina. Staat de baan die jij zoekt er niet tussen, maar wil je wel op de hoogte blijven van onze nieuwe vacatures? Neem dan contact met ons op. Wij leren je graag kennen en wie weet kunnen wij je helpen aan jouw droombaan.

job-image
Zeeland

Wij zijn op zoek naar een goeie en enthousiaste automonteur/technisch specialist of op- en inbouwspecialist. Lees verder

Nieuw
job-image
Cuijk

Wij zijn op zoek naar een gemotiveerde productie medewerker om het team te versterken. Als productie medewerker speel je een essentiële rol in het vervaardigen van hoogwaardige aluminium kozijnen. Je zult verantwoordelij... Lees verder

job-image
Reek 13,08 - 13,08

Dorpshuis ‘t Wapen in Reek zoekt een enthousiaste medewerker/gastvrouw die onze gasten een goede en prettige service willen verlenen! Lees verder

job-image
Oss

Voor een mooi metaalbedrijf in Oss zijn wij op zoek naar een gedreven constructiebankwerker/ montagemedewerker die op zoek is naar een functie waar hij/zij kan (mee)groeien in het maken van mooie producten. Dit gemoedeli... Lees verder

job-image
Schijndel 2.726,58 - 3.180,72

Heb jij passie voor transport en logistiek? Wil jij daarnaast een baan met veel vrijheid en verantwoordelijkheid? Dan zijn we opzoek naar jouw. Op basis van klant specifieke orders wordt je aangestuurd door de planning e... Lees verder

job-image
Cuijk 2.300 - 3.000

Als buitendienstmonteur vertegenwoordig je het bedrijf in direct contact met klanten. Het is essentieel voor deze rol dat je klantvriendelijk en servicegericht opereert. Lees verder

job-image
Reek 13,27 - 13,27

Dorpshuis ‘t Wapen van Reek is op zoek naar een enthousiaste oproepkracht die onze gasten uitstekende en vriendelijke service biedt! Lees verder

job-image
Reek 2.600 - 3.000

Sluit je aan bij het dynamische team van Molenkoning, de toonaangevende fabrikant van trainingsmolens voor paarden. We bieden een uitdagende functie als montagemedewerker, waarbij je zowel standaard als op maat gemaakte ... Lees verder

job-image
Reek 17,02 - 23,74

Heb jij passie voor schilderen en renoveren van schilderwerk? Wil jij daarnaast een baan met veel vrijheid en verantwoordelijkheid? Dan zijn wij van HWC Personeelsdiensten op zoek naar jouw. Lees verder

Wij maken op deze website gebruik van cookies om het gebruik van deze website en daarbuiten te vergemakkelijken, de prestaties en gebruikerservaring te verbeteren en de relevantie van het aanbod te verhogen. Klik op akkoord om aan te geven dat je instemt met onze privacy statement.